+48 513 599-165 lucynaluckos@gmail.com
Pon - Pt / 8:00-20:00, Sob - Nd / 8:00 - 20:00

Menu

Catering Śląsk

Zupy

  1. Rosół z makaronem
  2. Krem – z marchwi , pomarańczy , imbiru
  3. Krem brokułowy
  4. Krem cebulowy francuski na winie
  5. Krem pieczarkowy
  6. Krem borowikowy , grzybowy
  7. Krem z cukinij
  8. Krem dyniowy w sezonie
  9. Krem Pomidorowy
  10. Ogórkowy ze świeżych lub innych ogórków
  • Dodatki do kremów – grzanki , groszek ptysiowy , różne prażone ziarna , typu; płatki migdałów, dynia , słonecznik;  itp

Zupy oraz kremy mogą być każde inne na życzenie klienta

Dania mięsne

  1. Rolada śląska ze schabu – boczek wędzony ,  ogórek , cebula , kiełbasa , musztarda
  2. Schab faszerowany –    farszem mięsnym z wątróbką   pietruszka , oraz inne składniki pikantny –  pieczony w całości.
  3. Kotlet schabowy panierowany tradycyjny
  4. Schab po królewsku , panierowany – zapieczony  z pieczarkami i serem 5 – Schab po sztygarsku – pieczony w całości faszerowany frankfurterkami
  5. Karczek pieczony  w całości  delikatnie musztardowy w ziołach  lub z grilla
  6. Golonka po bawarsku
  7. Polędwiczki wieprzowe grilowane –  w sosie grzybowym lub pieczarkowym
  8. Żeberko na różne sposoby

Mięso drobiowe 

  1. Roladka drobiowa nadziewana pieczarkami
  2. Roladka drobiowa nadziewana  szpinakiem z fetą , czosnkiem śmietana itp.
  3. Roladka faszerowana –  brokułami  fetą , serkiem .
  4. Eskalopki po parysku – z pieczarkami z patelni
  5. Filet panierowany–  płatkami migdałowymi .
  6. Filet po rycersku – filet panierowany płatkami kukurydzianymi
  7. Przysmak francuski – filet grilowany, w cieście,  francuskim na podstawie szpinaku
  8. Szaszłyk drobiowy z warzywami i boczkiem .
  9. Udko drobiowe odfiletowane – faszerowane farszem mięsnym lub szpinakiem lub pieczarkami .
  10. Udko z grilla
  11. Kurczak odfiletowany nadziewany–  mięsem z wątróbką , oraz inne składniki.
  12. Dewolaj drobiowy z masłem i serem lub z samym masłem
  13. Szwajcar – filet drobiowy z serem żółtym
  14. Grilowana pierś z kurczaka z grilowanym ananasem
  15. Żeberko na różne sposoby
  16. Filet tradycyjny panierowany w bułce .

Mięso wołowe

  1. Rolada śląska wołowa
  2. Sztufada wołowa

Sosy na gorąco

  • Pieczeniowy do rolad lub każdy inny

Na życzenie klienta robimy każdy  inny rodzaj  mięsa 

Dodatki skrobiowe do dań głównych

  1. Kluski śląskie
  2. Ziemniaki z koperkiem całe
  3. Pure z ziemniaków z masłem , śmietaną, oraz z czym się chce 
  4. Kulki ziemniaczane
  5. Ziemniaki wedgesy
  6. Talarki  ziemniaków , księżyce oraz inne.

Surówki do dań głównych na zimno

  1. Surówka z  kiszonej kapusty z marchewką  , jabłkiem, cebulą , oraz inne
  2. Surówka z czerwonej kapusty
  3. Surówka z marchewki – jabłko, pomarańcza, orzeźwiająca – słodko- kwaskowa
  4. Surówka z kapusty pekińskiej -papryka, zielenina ogórek , pomidor oraz inne sosy do wyboru
  5. Surówki sezonowe
  6. Surówka z pory z jabłkiem ogórkiem
  7. Surówka  z selera  świeżego z rodzynkami , śmietaną oraz inne
  8. Surówka z selera konserwowego lub naciowego
  9. Buraczki pod różna postacią na różne sposoby.
  10. Szwecka -ogórek  konserwowy  ,cebula – dodatki
  11. Z pomidorów i ogórków, cebuli

Surówki do dań głównych na ciepło

  1. Kapusta zasmażana biała z koperkiem pomidorami świeżymi , dodatki
  2. Marchewka zasmażana z groszkiem .
  3. Buraczki zasmażane ze śmietaną oraz reszta dodatków
  4. Kapusta czerwona na ciepło

Potrawy na gorąco

  1. Bogracz węgierski z kluseczkami  – lekko pikantny –  mięso wieprzowe od szynki , warzywa przesmażone wszystkie łącznie z ziemniakami , zacierka , przyprawy
  2. Strogonow –  mięso – najlepiej wołowe , warzywa, ogórek, papryka,  pieczarki, i inne,  przyprawy
  3. Gulasz po węgiersku – mięso wieprzowe lub wołowe,  papryka kolorowa słodka ostra, cebula, pomidor oraz inne składniki
  4. Gulasz meksykański – mięso wołowe lub wieprzowe, czosnek,seler naciowy ,papryka chili, oraz słodka , pomidor , kukurydza, fasola , pomidor,  oraz reszta składników , przyprawy .
  5. Tortilla na gorąco –   mięso , warzywa różne , sałatka – sos ; np. ogórkowy lub czosnkowy .
  6. Pałeczki z kurczaka po grecku – grilowane pałeczki lub udka zapieczone z bukietem  warzyw typu – brokuł, kalafior , mini marchewka ,pora, i inne zapieczone  serem ; z dipami
  7. Krokiety ;  z mięsem , z kapustą , z  mięsem i kapustą , z pieczarkami i serem , oraz inne
  8. Babeczki wytrawne  ; nadziewane , mięsem , szpinakiem, pieczarkami, itd.
  9. Barszcz czerwony do popicia – lub z dodatkami ; uszka, pierogi, fasola,  lub inne
  10. Żurek do popicia ; lub z frankfurterką białą  lub inna kiełbasą, jajko i inne
  11. Udko odfiletowane zupełnie z kości – zostają  tylko nużkii  i skrzydełka żeby ładnie wyglądał  – smaczne,  wygodne do  krojenia oraz bardzo efektownie  wygląda-   faszerowane farszem mięsnym .
  12. Dania z ciastem   francuskim – Kurczak grilowany , łosoś na parze , ,frankfurterki lub kabanosy ,pieczarki faszerowane , szpinak serkiem camembertem .
  13. Leczo-papryka , mięso , boczek ,  pomidor , cukinia , oraz inne składniki .
  14. Tradycyjne dania barowe typu ; bigos , flaczki , fasolka po bretońsku,  oraz każdy inny  posiłek , na życzenie klienta .

Przekąski

  1. Półmisek przekąsek Są  to same rarytasy czyli , kabanosy,salami, polędwica wieprzowa wędzona z ziołami , boczek w ziołach, podsuszane kiełbasy , szlachetne wędliny itp.;  sery pleśniowe oraz inne wysokiej  jakości sery
  2. Rolada szpinakowa – z serkiem mascarpone , filet grilowany lub łosoś , zioła , warzywa itp.
  3. Babeczki wytrawne – mogą być  faszerowane ; sałatką meksykańską , lub każdą inną oraz różnymi musami lub pastami   np.; z suszonych pomidorów , jajeczna, oliwkowa, awokado;  mus serowy , z awokado –  itp.
  4. Szyneczki z musem – serowo – chrzanowym – dipy do wyboru
  5. Pomidory faszerowane na różne sposoby np.; sałatką z tuńczyka oraz kaszy kuskus ; lub innym …..
  6. Muszle makaronowe – conchiglione – nadziewane różnie np.; szpinakiem,  kulkami mięsnymi panierowanymi ziarnami sezamu lub  kulkami sera macarella lub różnymi pastami mogą być tez rybne podane na podstawie warzywnej . Dipy
  7. przysmaki z plastrów boczku zawijane dla przykładu – pomidor suszony w ziołach , śliwka kalifornijska, cukinia , dynia grilowana ,papryka grilowana,  itp…
  8. Różne przekąski z ciasta francuskiego np.; ślimaczki z pieczarkami –  pieczarka faszerowana serkiem camembertem , , pietruszka , śmietana  oraz inne składniki – panierowana płatkami kukurydzianymi  – łososiem kurczakiem grilowanym, kabanosy –  lub innymi przysmakami.
  9. Tortilla z rożnymi pastami faszerowana na różne sposoby –  sałata lodowa , warzywa, zioła, kiełki, filet grilowany, kabanosy, sery różne, itp.  – dipy …
  10. Dipy ;czosnkowy, paprykowy, miętowy,  meksykański, pomidorowy, szpinakowy, ,bazyliowy , vin-egret – oraz każdy   inny .
  11. Mięsa pieczone  rożne – wędliny szlachetne
  12. Deska serów rożnych
  13. Owoce różne
  14. Pieczarka faszerowana oraz zawijana w szynce
  15. Pieczarka faszerowana camembertem  oraz innymi składnikami  panierowana płatkami  kukurydzianymi wytrawnymi , na słono
  16. nugessy z kurczaka – mogą  być z dipami
  17. Pomidory cocktailowe z serem macarella i listkami bazylii
  18. Przegryzki z różnych warzyw  z dipami np.; marchewka mini , papryka kolorowa , pomidor różny, ogórek różny, patison, pieczarka , warzywa sezonowe …
  19. Tartinki na różne sposoby –  pieczywo mieszane  , z różnymi pastami , warzywa różne , sery różne , kabanosy , jajka , wędlina różna  szlachetna , kiełki , zioła itp…
  20. Koreczki na podstawie sera żółtego, z rożnymi dodatkami, wkuwane w zwierzątko rzeźbione z warzyw lub owoców
  21. Jajka party faszerowane na rożne sposoby – szpinak , pieczarka , awokado –  pasta z łososia , z suszonych pomidorów , oliwkowa ,  z makreli oraz w sosie tatarskim  
    –  mogą też być jajka przepiórcze
  22. Śledzie – z cebulką woleju , po meksykańsku , rolmopsy , w śmietanie z jabłkiem , musztardzie,  w ziołach z bakaliami, oraz inne ,
  23. Śledzie po japońsku  kulka – na ( sałatce jarzynowej )
  24. Śledzie zielone panierowane ;  w zalewie octowej
  25. Ryba po grecku
  26. Różyczki z łososia wędzonego nadziewane – serkiem camembertem , słonecznikiem prażonym , ziarnami sezamu , , przyprawy  – lub ze szparagami
  27. Ser camembert panierowany  np.; ziarnami sezamu czarne i białe ,  płatki kukurydziane , bułka , oraz innymi .  
  28. Befsztyk tatarski z żółtkiem
  29. Schab ze śliwka w galarecie
  30. Ozorki w galarecie z dipem chrzanowym
  31. Tymbaliki lub galareta wieprzowa
  32. Przekąski na grzance  – różne
  33. Krakersy z różnymi pastami.
  34. Sałatka podana w rożnych warzywach  ; np. ogórku , papryka , cukinij;  itp.

Sałatki

  1. Sałatka z pomidorów suszonych  w ziołach,    makaron włoski  kokardki , cebula dymka zielona ,  prażone bakalie , szynka lub kurczak grilowany ,   oraz inne składniki – sos winegret
  2. Sałatka z  makaronu  ryżowego , kurczak grilowany , brokuły , słonecznik grilowany , pomidorki cocktailowe , groszek , grzyby  mun – oraz reszta składników – sos jogurtowy
  3. Sałatka Królewska  z ananasem , seler marynowany , szynka oraz reszta składników sos – jogurtowo – majonezowy
  4. Sałatka tortellini – jajka , brokuł,   kukurydza , ogórek , ser , szynka oraz reszta składników – sos -majonezowy
  5. Sałatka  grecka z oliwkami , ser feta , sałata lodowa, warzywa,  sos winegret przywieziony osobno do polania na miejscu
  6. Sałatka z selera naciowego – rukola , groszek , ser żółty ,  ser camembert , pestki dyni grilowane , ogórek oraz inne składniki – sos   – olej  z pestek winogron , musztarda , limonka i
  7.  inne
  8. Sałatka warstwowa z kurczakiem  w  gyrosie oraz inne ;  – sos amerykański
  9. Sałatka Nicejska – sałata lub kapusta pekińska , tuńczyk , paluszki surmii ,  jajko , pomidor , oliwka , ogórek oraz inne składniki – sos winegret
  10. Sałatka Leśna polana – podobna do jarzynowej lekko z modyfikowana
  11. Sałatka z czipsów – czipsy paprykowe lub zielona cebulka , lub krabowe – sałata lub kapusta pekińska , pomidor , papryki kolorowe , pora , ogórek konserwowy , kukurydza oraz inne ; sos keczupowy może być każdy inny
  12. Sałatka Brokułowa – jajka , szynka , pomidor , kukurydza , cebula czerwona , czosnek , makaron ryżowy łezka, paluszki krabowe oraz inne składniki – sos jogurtowo – majonezowy 
  13. Sałatka z makaronu – vi fon- zupki chińskie najlepiej zielone ,  fasola z puszki czarna lub inna ,filet z kurczaka grilowany ,  lub szynka , kukurydza , groszek konserwowy, ogórki , jajka,
    oraz inne składniki   – sos do wyboru najlepiej amerykański .
  14. Sałatka –  krewetkowio– krabowa  – krewetki , paluszki krabowe , ryżowy makaron nitka mgiełka , czosnek , ostra papryczka chili   ,rzodkiewka , koper , pietruszka ,  mix  sałat , grzyby mun , oraz inne składniki –  sos – winegret lub majonezowo – jogurtowy.
  15. Sałatka Włoska – Grilowane polędwiczki  wieprzowe  , gruszka grilowana , mix sałat ,orzechy włoskie ,  grzanki , krem balsamiczny
  16. Sałatka łososiowa – łosoś ,awokado , ogórek wężowy , mix sałat , pomidor , kukurydza , papryka, słonecznik prażony , czosnek  oraz inne składniki – sos winegret
  17. Sałatka z tuńczyka – ryż , miź sałat , tuńczyk , ogórek , jajko , ser żółty- oraz inne ;  sos majonezowo  – jogurtowy
  18. Sałatka z surmii – paluszki surmii , seler naciowy lub konserwowy, ananas , kukurydza , czerwona fasola , papryka , awokado ,  oraz inne ;- sos majonezowo- jogurtowy  lub inny.
  19. Sałatka z kaparami i oliwkami – ryż długoziarnisty , kapary, oliwki, jajka , czosnek , tymianek , grzanki , – sos – sos worcester lub winegret
  20. Sałatka meksykańska– fasola czerwona konserwowa, kukurydza, ryż , papryka , szynka, oraz inne  – sos meksykański
  21. Sałatka  arabska – Tabbouleh -Kasza kuskus  lub bulgur , listki mięty , pomidory , pietruszka , ogórek ,cebula , grzyby mun ,  granat – oliwa grecka extra , virgi n ,  sok z cytryny
  22. Sałatka  – słodko–  pikantna – udka wędzone, ananas , kukurydza , papryka zielona , makaron kolorowy, pomidor cocktailowy,   oraz inne – sos słodko – pikantny
  23. Sałatka – jarzynowa 
  24. Sałatka krewetkowa – krewetki marynowane, lub świeże , makaron ryżowy nitki , pomidorki cocktailowe, orzeszki pinu,  lub inne, ogórek , oraz inne składniki – sos-  chili- jogurt –limonka majonez –kwaśno  – pikantny .

 

Na życzenie robimy każdą inna sałatkę