+48 513 599-165 lucynaluckos@gmail.com
Pon - Pt / 8:00-20:00, Sob - Nd / 8:00 - 20:00

Przykładowe menu

Catering Śląsk

Przykładowe menu na przyjecie okolicznościowe - nr. 1

Zupa – Rosół / krem 

Mięsa 2 do wyboru 

  1. Sznycelki drobiowe po parysku  z pieczarkami z patelni 
  2. Tradycyjna rolada śląska ze schabu 
  3. Sos 
  4. Surówki 2 lub 3 rodzaje 
  5. Ziemniaki 
  6. Kluski śląskie 

Zimna płyta 

  1. Półmisek przekąsek ;( kabanosy, salami, polędwica wieprzowa w ziołach , , boczek, podsuszane kiełbasy , szlachetne wędliny , sery różne wysokiej jakości
  2. 2 rodzaje sałatek do wyboru jaki rodzaj .
  3. Roladki szynkowe z musem – serowo- chrzanowym 
  4. Tymbaliki drobiowe  lub galareta wieprzowa 
  5. Rolada szpinakowa z serkiem mascarpone z grillowym kurczakiem lub z łososiem wędzonym  oraz reszta składników .
  6. Jajka faszerowane na 3 sposoby 
  7. śledzie na 2 sposoby do wyboru jaki rodzaj 

Istnieje możliwość dokupienia gorącej kolacji lub deseru lub większa  ilość zakąsek 

Przykładowe menu na przyjecie okolicznościowe - nr. 2

Mięso 

  1. Udko odfiletowane faszerowane farszem mięsnym , szpinakiem lub pieczarkami 
  2. Sałatka grecka 
  3. Kulki ziemniaczane 

Zakąski 

  1. Tortilla z różnymi pastami-  faszerowana na różne sposoby z dipami ; np czosnkowy i meksykański 
  2. Jajka faszerowane na 3 sposoby 
  3. Nuggetsy z kurczaka mogą być z dipami 
  4. Muszle makaronowe-  faszerowane szpinakiem oraz kulkami mięsnymi panierowanymi ziarnami sezamu podane na podstawie warzywnej.
  5. Rolada szpinakowa faszerowana   z serkiem mascarpone z grillowym kurczakiem lub z łososiem wędzonym oraz  reszta składników .
  6. Sałatka z czipsów 
  7. Pomidory cocktailowe z listkami bazylij oraz serkiem mocarella 

Przykładowe menu na przyjecie okolicznościowe - nr. 3

Zupa rosół lub krem 

Mięsa – 2 do wyboru 

  1. Schab po królewsku 
  2. Roladka drobiowa faszerowana szpinakiem 
  3. Surówki 2 rodzaje rodzaj do uzgodnienia 
  4. Ziemniaki, wedgesy lub kulki ziemniaczane 
  5. Kluski śląskie 
  6. Sos 

Przekąski 

  1. Półmisek przekąsek ;( kabanosy, salami, polędwica wieprzowa w ziołach , , boczek, podsuszane kiełbasy , szlachetne wędliny , sery różne wysokiej jakości.
  2. Sałatki  – 2 rodzaje do uzgodnienia jaki rodzaj 
  3. Diabełki z boczku cienko krojonego nadziewane-  ( nadzienie do uzgodnienia ) 
  4. Rolada szpinakowa z serkiem mascarpone z grillowym kurczakiem lub z łososiem wędzonym  oraz reszta składników .
  5. Ryba po grecku lub śledź  zielony  w occie lub śledzie rodzaj do uzgodnienia 
  6. Jajka party – 3 rodzaje 

    Istnieje możliwość dokupienia gorącej kolacji lub deseru  lub większa ilość  zakąsek   

 

Przykładowe menu na przyjecie okolicznościowe - nr. 4

Przekąski 

  1. Półmisek przekąsek ;( kabanosy, salami, polędwica wieprzowa w ziołach , , boczek, podsuszane kiełbasy , szlachetne wędliny , sery różne wysokiej jakości
    lub deska serów lub mięsa pieczone wędliny szlachetne.
  2. Jajka party na rożne sposoby 
  3. Sałatki –  2 rodzaje do wyboru jaki rodzaj 
  4. Pieczarki faszerowane , panierowane płatkami kukurydzianymi – mogą być jeszcze w cieście francuskim  
  5. Tortilla na różne sposoby z dipami 
  6. Tymbaliki drobiowe lub galareta wieprzowa 
  7. Rolada szpinakowa z serkiem mascarpone z grillowym kurczakiem lub z łososiem wędzonym  oraz reszta składników 
  8. Pomidory faszerowane tuńczykiem lub babeczki wytrawne nadziewane  sałatka meksykańską 
  9. Bogracz  węgierski z kluseczkami lekko pikantny 

Przykładowe menu na przyjecie okolicznościowe - nr. 5

  1. Gulasz meksykański lub bogracz węgierski 
  2. Sałatka z makaronu vifon lub z czipsów 
  3. Koreczki mieszane z piklami marynowanymi oraz wędlina 
  4. Muszle makaronowe nadziewane szpinakiem oraz kulkami mięsnymi panierowanymi ziarnami sezamu podane na podstawie warzywnej 
  5. Jajka faszerowane na 2 lub 3 sposoby 
  6. Tortilla na różne sposoby z dipami lub tartinki urozmaicone z pastami warzywami ,wędliną , serami ziołami , kiełkami itp 

Przykładowe menu na przyjecie okolicznościowe - nr. 6

Przekąski 

  1. Koreczki na podstawie sera żółtego  urozmaicone ;  z oliwkami, kabanosem, pomidor cocktailowy , winogron , rodzynki , warzywa 
  2. Tartinki różny  kształt   pieczywo mieszane , różne pasty , jajeczna , paprykowa, łososiowa, oliwkowa, z suszonych pomidorów , z makreli, rzodkiewka, papryka, pomidor , ogórek świeży, korniszon wędliny szlachetne, sery camembert, pleśniowe, zioła, kiełki, itp.
  3. Rożki z polędwicy z musem -serowo- chrzanowym .
  4. Krakersy z różnymi pastami , oliwka, inne dodatki .
  5. Surowe warzywa z ziołami;  mini marchewka, pieczarka, papryka, ogórek świeży, korniszon mini pomidor, rzodkiewka,
    z dipami ; np; czosnkowy , meksykański, miętowy, paprykowy , pomidorowy ,  szupinkowy;  itp  
  6. Tortilla na różne sposoby z dipami 
  7. Rolada szpinakowa z grillowanym  kurczakiem lub łososiem z serkiem mascarpone oraz dodatki 
  8. Babeczki wytrawne faszerowane sałatką meksykańską
  9. Pomidor faszerowany tuńczykiem 
  10. Roladki zwijane z cienkiego plastra boczku ; mogą być ze śliwką kalifornijską , dynią grillowaną , cukinia grillowana , wątróbka , pieczarka grillowana 

oraz inne składniki 

Stolik kawowy

  1. Kawa rozpuszczalna  / parzona / herbata / – mleko, cytryna , cukier, 
  2. Woda mineralna 
  3. Soki naturalne 
  4. Ciasteczka drobne 
  5. Ciasto domowe